LifestyleWonen

Wish uitgelegd

Wish is de tegenhanger van Aliexpress en verkoopt net als Aliexpress spullen uit China. Het is een handelsplatform waarbij meerdere verkopers uit China hun producten kunnen aanbieden. Hierdoor kom je hetzelfde product vaak meerdere keren tegen. Soms betaal je slechts een paar euro inclusief verzendkosten voor een product uit China. Doordat alles direct van de fabriek vandaan komt betaal je vaste lage prijzen. Het enige nadeel aan bestellen bij Wish dat het soms wel 2 maanden kan duren voor je een product in huis hebt.

Hou rekening met invoerkosten

In principe kan je vanuit Nederland gewoon bij Wish bestellen. Maar doordat je uit China iets laat komen kan je te maken krijgen met invoerkosten. Je betaalt invoerkosten als een product uit China duurder was dan € 22. Probeer daarom je bestelling te verdelen in meerdere orders. Probeer hierbij vrijwel altijd onder de € 22 te blijven. Zo loop je niet het risico dat je invoerkosten krijgt. De spullen kunnen met invoerkosten flink duurder worden. Soms worden er boetes van € 50 gerekend. In dit soort situaties ben je goedkoper uit in de winkel.

Koperbescherming bij aankopen via Wish

Als koper krijg je bescherming als je een aankoop doet via Wish. Zo moet het bedrijf binnen een bepaalt termijn je product leveren. Gebeurt dit niet? Dan krijgt het bedrijf niet betaalt en jij je geld terug. Daarnaast krijg je de garantie dat het product heel aan moet kopen en voldoet aan de verwachtingen. Als er bijvoorbeeld vermeld is dat de lamp een lichtsensor heeft en de lamp heeft dit niet, dan krijg je geld terug. Het is daardoor veilig om via Wish producten te bestellen.

Shoppen en betalen met iDeal

Je hoeft geen creditcard te bezitten als je gaat shoppen via Wish. Als je de app op je telefoon installeert kan je gewoon shoppen en betalen via iDeal. Je kan zo vrij snel een bestelling afronden en nu is het wachten tot de bestelling bezorgd wordt. Dit kan even duren, maar in principe leveren ze vrijwel altijd tenzij er iets misgaat bij de fabriek.

Leave a reply