Wonen

Vouwgordijnen in je huis

Je ramen zijn de verbinding met de buitenwereld. Soms is het heerlijk om naar buiten te turen, naar de seizoenen die met de regelmaat van de klok aan je voorbij vliegen. Maar soms wil je ook je huis afsluiten voor de buitenwereld. Om het lekker knus te maken.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen

Een goede manier om dit te doen is het aanschaffen van vouwgordijnen. Via een koord laat je het gordijn neer en haalt het ook weer op. Het gordijn wordt bij het ophalen ‘opgevouwen’ in plaats van gerold. Deze gordijnen zijn bijzonder elegant en handig in het gebruik. Als je meerdere ruiten hebt met verschillende maten, kun je vouwgordijnen op maat bestellen, waardoor je overal in huis een prettige sfeer creëert. De vouwgordijnen zijn handig in gebruik en bovenal elegant. Wat niet iedereen weet is dat dit type gordijnen ook zeer goed voor de akoestiek is, meer dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Eén en ander heeft te maken met de demping van de geluidsgolven door de stof.

Aanbieders en mogelijkheden

Vouwgordijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en er zijn vele aanbieders op de markt met heel veel verschillende mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld eens op Veneta.com kijkt, dan kun je daar werkelijk alle vormen van raamdecoratie vinden die je je maar kunt wensen. Ook vouwgordijnen staan tussen de eindeloze mogelijkheden.

Transparantie of niet?

Bij de keuze voor het juiste vouwgordijn speelt de vraag op of je moet kiezen voor een transparant, semi-transparant of juist een verduisterend gordijn. In je slaapkamer zou je het best voor de laatste optie kunnen kiezen, immers: hoe donkerder je het ’s nachts kunt maken, hoe beter. Voor de woonkamer zou je dan weer voor een (semi)transparante vorm kunnen kiezen, waardoor de buitenwereld, en dan met name het zonlicht, ondanks het gordijn toch nog zijn weg in je huis kan vinden.

You may also like

Comments are closed.

More in Wonen