Wonen

5 tips om jouw tuin op te knappen

Het begint weer zomer te worden, dus is het heerlijk om jouw tuin op orde te hebben. Je kunt je tuin mooi maken met bijvoorbeeld een kleurrijke bloesem, leuke heesters of misschien wel zelfs een moestuin! Er zijn genoeg dingen te verzinnen, maar hoe tover je je tuin nu precies om in een mooie tuin waar je lekker in wilt zitten? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

1. Overkapping

Allereerst is het natuurlijk ideaal om een mooie zitplek te hebben in jouw tuin. Je kunt er een tafel en een paar stoelen neerzetten, maar hoe gezellig is het om te zitten onder een overkapping? Je kunt nu zelf een overkapping plaatsen, maar je kunt ook een overkapping laten plaatsen door een hovenier. Zo heb je nergens last van en heb je binnen no time een gezellige plek om te zitten in de tuin. Nodig dus maar snel je vrienden en familie uit voor deze heerlijke zomer onder je eigen overkapping.

2. Schutting

Wat ook altijd erg mooi staat in een tuin is een prachtige houten schutting, waardoor je een natuurlijke uitstraling behoudt. Bovendien kun je aan een schutting veel dingen hangen om de boel op te fleuren. Denk hierbij aan mooie hangplanten, gezellige lampjes of juist een mooie poster. Een houten schutting laten plaatsen is immers zo gepiept en het staat ook nog eens beregezellig in de tuin, maar naast dat heb je ook geen last van je buren en kun je ongestoord een boek lezen in de zon.

3. Moestuin

Een moestuin in je tuin is ideaal. Je kunt namelijk zelf je eigen groenten verbouwen zonder dat je naar de supermarkt hoeft. Verder is het niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens gezonder. Wel is het belangrijk dat je goed blijft zorgen voor je moestuin: een moestuin heeft namelijk veel aandacht nodig. Bovendien heeft iedere moestuinplant een andere manier van verzorging nodig. Verdiep je hier goed in voordat je gaat moestuinieren.

4. Bloemen

In elke tuin zie je sowieso wel een paar bloemen staan. Ook in jouw tuin kan een mooi bloemetje niet ontbreken. Het geeft namelijk veel kleur in de tuin en het staat ook nog eens gezellig. Mooie bloemen om te hebben zijn bijvoorbeeld zonnebloemen, dahlia’s maar ook hortensia’s kunnen jouw tuin binnen een klap opfleuren.

5. Schoonmaken

Het beste om te doen voordat de zomer mag beginnen, is je tuin is een keer goed schoonmaken. Denk hierbij dan aan onkruid wieden, de tegels schoonmaken, het gazon maaien en eens in de zoveel tijd de struiken snoeien. Doordat je dit doet ziet je tuin er al een stuk schoner en netter uit, ook kun je weer met een schone tuin het lekkere weer tegemoet.

You may also like

Comments are closed.

More in Wonen