LifestyleWonen

De 5 leukste fietssteden van Nederland

Ons land staat bekend om zijn vele fietspaden en vele fietsroutes. Ben jij ook dol op fietsen, maar heb jij jouw eigen omgeving wel een keer uitgespeeld? Dan is het misschien tijd om iets nieuws te verkennen! Hieronder zetten wij de vijf leukste fietssteden van Nederland op een rij.

1. Maastricht

Maastricht is een stad die veel te bieden heeft. Het centrum is oud en heeft een middeleeuws sfeertje. Het is leuk om doorheen te lopen, maar nóg leuker om hier eens een fietsroute te volgen. Pak de Stromer Speed Pedelec erbij en je gaat als een speer door Maastricht zonder dat je veel kracht hoeft te zetten. Ideaal, want de Limburgse stad is vrij heuvelachtig. Vergeet ook vooral niet om een bezoekje te brengen aan de Maas, de Sint-Janskerk, het Vrijthof en als je tijd over hebt is Valkensburg ook een mooi uitstapje.

2. Deventer

Wist je dat Deventer wel meer dan 230 kilometer aan fietspad heeft? Deventer is een mooie, pittoreske stad. Er valt veel te zien en je kunt heerlijk uitwaaien langs de IJssel. Als je een fietsroute in deze stad hebt gepland moet je dus ook zeker een stukje langs de IJssel fietsen. Bovendien is de binnenstad van Deventer erg gezellig. En als je tussendoor zin hebt in een hapje of een drankje ben je in Deventer zeker op het juiste adres. 

3. Groningen

Ben je dol op architectuur en kunst? Dan is een fietsroute in het noordelijke Groningen een aanrader. In Groningen zijn meerdere fietsroutes waarbij je langs verschillende highlights fietst. Zo zie je hier oude grachtenpanden en mooie herenhuizen. Bovendien kun je natuurlijk de Martinitoren niet missen. Het fijne aan Groningen is dat er in de laatste jaren behoorlijk wat fietspaden zijn bijgekomen: een fijne fietsroute gegarandeerd!

4. Amstelveen

Met zo’n 170 kilometer aan fietspad heeft Amstelveen veel te bieden. Veel van deze fietspaden crossen door de binnenstad van Amstelveen, maar als je vooral wil genieten van de natuur is dat ook mogelijk. Zo heb je de fietsroute ‘Groene Stad’, waarbij je door de Middelpolder fietst. Vooral voor vogelspotters is dit een geliefde route, want in dit gebied zijn veel verschillende soorten vogels te zien.

5. Houten

Houten is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste fietsstad van Nederland. Dit komt onder andere doordat Houten een autovrij fietsnetwerk heeft. Fietsers hebben er altijd voorrang en auto’s zijn in de stad te gast. Dat betekent dat jong en oud er veilig rond kan fietsen. Wanneer je dus met jouw gezin op pad wil met jouw Urban Arrow bakfiets, wordt Houten zeker aanbevolen.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle