LifestyleWonen

De 5 populairste stadsauto’s

Stadsauto’s zijn geliefde auto’s. Dit komt omdat ze klein, enorm zuinig en natuurlijk betaalbaar zijn in aanschaf en in de maandelijkse kosten. Wil jij ook een stadsauto aanschaffen of leasen op basis van financial lease? Hieronder zetten wij de vijf populairste stadsauto’s voor je op een rij.

1 Volkswagen Up!

De Volkswagen Up! vind je regelmatig op de Nederlandse wegen. Dat is niet voor niets, want de Volkswagen Up! is zeer populair vanwege zijn compacte uiterlijk. De auto is niet zwaar en dat betekent dat je niet veel wegenbelasting hoeft te betalen. Bovendien heeft de Up! een zuinige benzinemotor en verbruikt ongeveer één liter benzine op twintig kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om de elektrische variant aan te schaffen. Deze is in 2013 uitgebracht op de markt.

2 Audi A1

De Audi A1 is een populaire stadsauto. Het is een kleine auto die genoeg luxe biedt waardoor het toch lijkt alsof je in een grote auto rijdt. Vooral de Audi A1 Sportback is een snelheidsduivel: deze auto heeft maar liefst pk’s die gaan van 95 tot 150. Als je veel rijdt in de stad, op plattelandsweggetjes en af en toe op de snelweg: met de Audi A1 ervaar jij het ultieme rijgenot. Deze Audi financial lease je al vanaf 192 euro per maand.

3 Toyota Aygo

Japanse auto’s staan bekend om hun betrouwbaarheid. Ook deze Toyota Aygo liegt er niet om. Deze stadsauto zal jou zonder problemen naar de plek van bestemming brengen. Je kunt deze auto sinds 2005 kopen en nog steeds staat deze op plek nummer drie van de meest populaire stadsauto’s. Het is een zuinig autootje dat maar één liter benzine verbruikt wanneer je twintig kilometer rijdt. De Toyota Aygo is gemaakt in de Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, waar ook de Citroën C1 en Peugeot 107 is gemaakt. Deze stadsauto’s zijn dus vrijwel hetzelfde.

4 Audi A3

Als je liever voor een iets grotere stadsauto gaat is de Audi A3 een goede keuze. Deze is iets groter dan de A1 en is een auto van het hogere segment. Bovendien kun je zonder twijfel op deze auto rekenen en is deze voorzien van de vele technische snufjes. Voor zowel de smalle straten in de stad en de vele kilometers op de snelweg is de Audi A3 een prima auto. Je kunt de Audi A3 leasen of aanschaffen.

5 Kia Picanto

De hoge kwaliteit van Aziatische auto’s zien we ook terug in de Kia Picanto. Het is een klein autootje: de lengte is namelijk maar 3,59 meter en de breedte is 1,59 meter. Wanneer je liever in een sportievere uitvoering rijdt kun je gaan voor de GL-line van de Kia Picanto. Bovendien wordt jouw portemonnee ook blij van deze auto: de auto is licht van gewicht en is zuinig.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle