Films & Series

5 horrorfilms op Netflix die je niet alleen moet kijken!

Zo lang dat er films gemaakt worden, bestaan er al horrorfilms. Twee uur lang kijken naar een film waar hun doel is om je te laten schrikken en bang te maken. Eerder werd dit in de bioscoop veel bezocht, maar in 2022 is het al niet meer nodig om uit huis te gaan om een film te kijken! Streamingdiensten als Netflix kunnen jouw woonkamer transformeren tot een bioscoop, en hier kun je de 5 engste horrorfilms vinden die op Netflix staan.

 

1 Hush

Een film die niet veel gebruik maakt van overdreven special effects en bloederige make-up: Hush is een film waar de regisseur jou als kijker op het puntje van je stoel wilt hebben. In het verhaal staat Maddie Young als hoofdpersonage centraal, een dove schrijfster die alleen in het bos woont. Het verhaal wordt verteld vanuit haar perspectief, door het gebrek aan geluid blijft de sfeer door de hele film gespannen. Een man die op haar jaagt, zonder geluid en de gespannen sfeer zorgen voor een ‘edge of your seat experience’ en is zeker een aanrader voor elke horrorfan. 

 

2 The Conjuring 

The Conjuring is een horrorfilm die alles heeft waar modern horror aan moet voldoen: Een goed verhaal, goed acteerwerk, goede special effects en perfect camerawerk. De film volgt Lorraine en Ed, twee ‘demonologen’ die een gezin proberen te helpen die wordt aangevallen door een onzichtbare kracht. Uiteindelijk staan ze oog in oog met het demonische wezen. 

 

3 The Forest

The Forest is een film die een plot heeft weten te maken uit een mythe, het Japanse zelfmoordbos. De film volgt Sara Price, die haar tweelingzus zoekt in het gevreesde Japanse bos. Snel komt ze er al achter dat het bos niet zomaar een zelfmoordbos is, maar een bos waar bovennatuurlijke krachten aanwezig zijn. 

 

4 Hostel

Een klassieke cultfilm in de horrorgenre: ‘Hostel’ is een film uit 2005 en volgt drie vrienden die op vakantie gaan naar Amsterdam. Daar worden ze door een vreemdeling gewezen op een hostel in Servië waar alles was waar ze van konden dromen. Eenmaal daar aangekomen verdwijnt na een avond stappen een van de vrienden, en snel volgt de rest ook. De drie jongens worden ontvoerd en verkocht aan doorgaans normaal lijkende mensen met moordzuchtige intenties.

 

5 Curse of Chucky

De meest klassieke film in dit lijstje, en een terecht icoon in pop culture. Chucky gaat over een wraakzuchtige pop die binnen een familie terecht komt. De een na de andere dood volgt, maar niemand verdenkt Chucky ervan. Voor iedereen die horrorfilms een warm hart toedraagt, is Chucky een must see. 

Comments are closed.