Lifestyle

Welke jurk past bij mijn figuur?

Ben jij op zoek naar een exclusieve jurk die geschikt is voor een uitje? Dan weet je dat er talloze jurken bestaan met elk hun eigen model. Toch is het lastig om een jurk te vinden die goed bij jouw figuur aansluit. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor jurk bij welk type figuur past. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Hieronder helpen wij jou op weg.

Appelfiguur

Kenmerkend voor het appelfiguur zijn de ronde vormen. Het wordt ook wel een O-figuur genoemd en de schouders zijn net zo breed als de heupen. Meestal zijn de benen slank en lang. Laat die benen maar zien met een jurk waarbij de focus ligt op de benen, zoals een jurk in de vorm van een A-lijn. Ook is het belangrijk om niet al te lange jurken te dragen: als de jurk net boven de knieën komt is dat een goede lengte. Wat je beter kunt overslaan is het dragen van een riem bij jouw jurk. Dit trekt namelijk de aandacht naar de buik. Daarnaast kun je beter niet kiezen voor printjes.

Zandloperfiguur

Bij een zandloperfiguur heb je brede heupen, een volle boezen en de taille is smal. Daarnaast zijn de schouder zowat symmetrisch aan de heupen. Een jurk die het beste past bij een zandloperfiguur is een strakke jurk. Daarnaast kun je een Versace riem om de jurk dragen om jouw figuur nog meer tot zijn recht te laten komen. Printjes zijn ook zeker een go.

Peerfiguur

Een peerfiguur kun je herkennen aan dat de heupen breder zijn dan de schouders. Ook heb je bredere bovenbenen en volle heupen. De buik is ook vaak wat platter. Een ideaal jurkje voor de peerfiguur is wanneer de bovenkant van de jurk opvalt. Denk bijvoorbeeld aan een colletje, een schoudervulling of een kraag. Ook bij de peerfiguur kun je een riem dragen om jouw figuur nog meer te bandrukken.

Recht figuur

Een platte kont, wat bredere schouders en wanneer de taille evenwijdig loopt aan de heupen zijn kenmerken voor een recht figuur. Met de juiste jurken kun jij jouw strakke figuur mooi naar voren laten komen, zoals een jurk waarbij de aandacht valt op de benen. Ook kun je meer taille creëren door het dragen van een riempje en ook van printjes kun je blij worden. Met stoere designer schoenen maak jij jouw outfit compleet!

IJsfiguur

De schouders zijn bij een ijsfiguur breder dan de heupen. Om het ijsfiguur goed tot zijn recht te laten komen kun je ervoor kiezen om voor een druk printje te gaan. Hierdoor zal je goed opvallen. Daarnaast is een blousejurk een perfecte jurk voor jou, maar je kunt beter de halterjurk overslaan. Hierdoor vallen de schouders namelijk nog meer op.

Comments are closed.