LifestyleWonen

3 tips om de juiste vloer te kiezen

Een vloer kan de uitstraling van jouw woning maken of breken. Het kan daarom ook erg lastig zijn om de juiste vloer te kiezen. Er zijn namelijk talloze vloeren verkrijgbaar met elk hun eigen patroon, groeven en breedte. Maar ook moet de vloer geschikt zijn voor de ruimte, mocht er bijvoorbeeld al vloerverwarming in liggen. Hieronder geven we je een aantal tips hoe je de juiste vloer moet kiezen.

1. Het materiaal

Allereerst is het belangrijk om na te denken welk materiaal je wil gebruiken. Zo is vooral laminaat, pvc en hout populair. Elke vloersoort heeft dan ook zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is laminaat betaalbaar en is het makkelijk schoon te maken. Ook is laminaat geschikt voor vloerverwarming, net als pvc. Ook is pvc onderhoudsvriendelijk en ook waterbestendig. Wanneer je kiest voor hout kun je kiezen uit een massief houten vloer of parket. Hout is duurzaam, maar vaak wel wat duurder. 

Vraag jezelf dus af welke vloersoort geschikt is voor jouw woning. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming laten aanleggen en zoek je hiervoor een geschikte vloer? Check dan eerst of je kiest voor droogbouw vloerverwarming of natbouw vloerverwarming. De kosten van vloerverwarming kunnen in dat opzicht verschillen, en zijn afhankelijk voor welke soort vloer je kiest. Meer over deze soorten vloerverwarming en waar je op moet letten bij het nemen van vloerverwarming kun je lezen op Inspiratiewonen.

2. De vloerstijl

Je wil natuurlijk kiezen voor de vloer die het beste bij jouw woning past. Een vloer is namelijk de eyecatcher van de woning en kan sfeer toevoegen. Kies daarom voor de vloer die past bij jouw stijl. Houd je van een landelijke, natuurlijke uitstraling? Dan is misschien een mooie, massieven eikenhouten vloer mooi. Maar je moet ook nadenken over het gebruik van de vloer. Wil je een nieuwe vloer in de badkamer, of in de woonkamer waar veel wordt gespeeld met de kinderen? In dat laatste geval is het goed om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer.

3. Het budget

Als laatst moet je nadenken over het budget dat je te besteden hebt. Zo is laminaat betaalbaar, en een houten vloer is wat aan de duurdere kant. Ook wanneer je de vloer zelf gaat leggen kun je een boel geld besparen, want zo hoef je natuurlijk het uurloon van de vloerenlegger niet te betalen. Vraag jezelf dus af hoeveel geld jij wil uitgeven aan de vloer en maak vanuit hier je keuze.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle