GamesLifestyle

Zo kan je gratis online Photoshoppen

Als je denkt aan het bewerken van foto’s op het internet, dan denk je natuurlijk aan Photoshop. Dit is een prima programma om je foto’s mee te bewerken. De meeste professionele fotografen maken er gebruik van. Maar er zitten ook een flink aantal nadelen aan Photoshop. Eén van de nadelen is dat je er flink wat geld voor betaalt. Een abonnement kost je al snel € 60 per maand. Daar komt nog eens bij dat je het programma alleen op een computer kan gebruiken. Als je even snel via je tablet online een foto wilt bewerken, dan gaat dit helaas niet. Gelukkig zijn er genoeg opties als je graag online wilt Photoshoppen. Zo kan je toch nog steeds je favoriete foto’s bewerken zonder de hoofdprijs te betalen.

Gratis alternatieven op het internet

Op het internet zijn er verschillende alternatieven te vinden waar je eventueel gratis gebruik van kan maken. Er zijn speciale online editors die je kan gebruiken. Natuurlijk zijn er wel verschillen qua kwaliteit en mogelijkheden. Lang niet alle programma’s die je op het internet vindt werken vergelijkbaar met Photoshop. Toch hebben wij een mooi alternatief gevonden genaamd Photopea.com. Dit programma kan zelfs in .psd bestanden werken. Zo kan je een bestand maken die iemand anders in Photoshop kan bewerken. Of je kan het bestand later altijd nog in Photoshop aanpassen. De opzet van het programma lijkt ook veel op het originele Photoshop. Je kan met lagen werken en de belangrijke tools zijn inbegrepen. Na afloop sla je het bestand als jpg, png of .psd op.

Is Photopea echt gratis?

Ja Photopea is echt 100% gratis. De enige manier waarop ze ervoor kunnen zorgen de software online te laten draaien is met advertenties. Aan de rechterkant van de pagina zie je een banner met reclame staan. Dit is niet storend en het beïnvloed je werk niet. Je kan gratis een account aanmaken en eenvoudig je projecten terugvinden. Wil je toch liever geen reclame? Dan kan je kiezen voor de betaalde versie van Photopea. Kortom een prachtig programma dat je gratis kan gebruiken en ook nog eens regelmatig geüpdatet wordt.

Leave a reply