Films & SeriesLifestyle

Wie is Keanu Reeves?

Keanu Reeves is een Canadese acteur en werd geboren op 2 september 1964 in Beiroet, Libanon. Hij is de zoon van een Britse moeder en Amerikaanse vader. Z’n vader komt oorspronkelijk uit Hawaï en op basis hiervan is z’n naam uitgekozen. Toen Keanu slechts 2 jaar oud was gingen z’n ouders scheiden en ging hij in Toronto, Canada wonen. Sinds hij hier is gaan wonen heeft hij de Canadese nationaliteit aangenomen. Een groot deel van z’n jeugd bracht hij namelijk door in Canada en hij heeft in Toronto gestudeerd. Keanu Reeves heeft meerdere opleidingen gevolgd, maar geen één afgemaakt.

Keanu Reeves grote doorbaak in The Matrix

Na een aantal kleine rollen kreeg hij de hoofdrol in de film The Matrix. De futuristische film was de grote doorbraak van Keanu Reeves. Dankzij deze rol werd hij bekend bij het grote publiek. Het was overigens niet z’n eerste grote rol. Hij speelde bijvoorbeeld eerder in Bill and Ted’s Adventure. Maar The Matrix zorgde ervoor dat hij echt wereldwijd bekend werd in 1999. Vanwege het enorme succes van de films werd er een trilogie van gemaakt. De trilogie leverden hem $ 200 miljoen op. Dit zorgde ervoor dat hij toen de bestbetaalde acteur allertijden werd.

Grote films na The Matrix

Keanu Reeves wist ook na The Matrix nog steeds grote rollen te veroveren. In 2014 werd hij gecast voor de John Wick trilogie. De trilogie is een populaire actiefilm die van 2014 tot en met 2019 werd uitgebracht. Daarnaast speelde Keanu Reeves nog diverse rollen in andere films buiten The Matrix.

Privé heeft Keanu Reeves minder succes

Keanu Reeves had een lange tijd een relatie met Jennifer Syme. Ze beviel op 24 december 1999 van hun eerste kindje. Helaas werd hun baby doodgeboren. Dit zorgde voor spanningen binnen de relatie, waardoor ze besloten uit elkaar te gaan. In 2001 kreeg z’n ex een dodelijk auto-ongeluk. Keanu Reeves had moeite om dit te verwerken en bleef lang single. Sinds een paar jaar heeft hij eindelijk weer het geluk in de liefde gevonden. Het geluk dat echt iedereen hem toegewenst heeft na z’n verleden met Jennifer Syme.

Vermogen van Keanu Reeves

Keanu Reeves was ooit de bestbetaalde acteur ter wereld. De laatste jaren wordt hij minder goed betaalt voor z’n werk. Voor de laatste John Wick film kreeg hij slechts $ 1 miljoen betaalt. Dankzij het gigantische bedrag dat hij voor The Matrix gekregen heeft wordt z’n vermogen geschat op € 315 miljoen. Kortom je hoeft je geen zorgen te maken over het vermogen van Keanu Reeves.

Leave a reply